به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، محققان گروه آشکارساز پژوهشکده مواد و انرژي اصفهان، پس از دو سال فعاليت مداوم موفق به دستيابي به فناوري طيف سنج تحرک يوني شدند. فناوري طيف سنج تحرک يوني به عنوان يک تکنولوژي جديد و به روز در کشورهاي پيشرفته مورد استفاده قرار ميگرفت.
ساخت آشکارساز ايستگاهي مواد منفجره، آشکارساز ايستگاهي مواد مخدر، آشکارساز قابل حمل گازهاي شيميايي جنگي و دستگاه کروماتوگراف گازي - طيف سنج تحرک يوني (GC-IMS) جهت آناليز مخلوط پيچيده مواد، براي نخستين بار در گروه آشکارساز پژوهشکده مواد انرژي اصفهان انجام گرفته است.
کسب مقام در جشنواره هاي چهارم و پانزدهم خوارزمي، شش ثبت اختراع و چندين مقاله ISI نيز در کنار تحويل این دستگاه به کاربران به دست آمده است.
با توجه به نياز کاربران در شناسايي همزمان مواد منفجره و مواد مخدر، طراحي و ساخت آشکارساز همزمان مواد مخدر و مواد منفجره براساس فناوري طيف سنج تحرک يوني نيز براي نخستين بار در کشور انجام گرفت.
اين آشکارساز قادر است مقادير بسيار کم از مواد مخدر و مواد منفجره موجود در يک نمونه را در زمان بسيار کوتاه شناسايي و اعلام کند.
لازم به ذکر است، گروه آشکارساز پژوهشکده مواد و انرژي اصفهان در سال 1366 به منظور دستيابي به دانش فني و ساخت آشکارساز طيف سنج تحرک يوني تاسيس شد.